Beeldende Kunst

Els

Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd bezig geweest met kunst en kunstzinnigheid. Waren het vroeger de bloemen die mij, als bloembindster, tot inspiratie leidde: Later zijn dit natuurmaterialen zoals klei, hout en steen geworden.

Halverwege de jaren ’90 ben ik begonnen met het creëren van beeldwerken c.q. plastieken van synthetische klei, vaak in stilistische en abstracte vormgeving. In de loop der jaren heb ik daarin mijn eigen stijl ontwikkeld, zowel in vormgeving als in materiaalgebruik en werkwijze.

Na een aantal jaren zijn daar de ‘keramische objecten’ bijgekomen, veelal potten en, hoe kan het ook anders: vazen. In eerste instantie als gebruiksvoorwerpen, wat ik al gauw heb daargelaten, omdat mijn vazen geen boeketten behoeven en het afbreuk zou doen aan de vorm van deze ‘werken’. De stijl van mijn keramiek noem ik ‘stoer’ en ‘aards’ in vorm en materiaalgebruik.

De laatste jaren maak ik daarbij sculpturen van steen, hout en andere natuurmaterialen. Dit maakt het nog spannender omdat het een geheel andere werkwijze behoeft dan het werken met klei.

Van al mijn kunstwerken kan ik zeggen dat het ‘unica’s’ zijn, enig in hun soort en altijd volledig met de hand vervaardigd.

In september 2000 ben ik gestart met EM’s boetseeratelier, waar ik cursussen boetseren geef  in het maken van plastieken. Ook ben ik regelmatig te vinden op diverse kunst exposities.

Sitemap